x

EU European Union - English     NL Netherlands (Nederland / België) - Nederlands     SE Sweden (Sverige) - Svenska

x

x

Mica bandelementen expand. 320°C

Intern expanderend bandelement

Mandrell bandelement

Dorn element

Een expanderend bandelement van micaniet wordt aan de binnenkant van een buis of extruderbuis gemonteerd. Het element is vooral bruikbaar bij het smelten van bijv. kunststof granulaat, in spuitgietmachines wanneer het proces verwarming vereist, gemonteerd aan de binnenkant van een buisvormig gereedschap. Het uitzettende bandelement is een goed alternatief voor extern gemonteerde verwarmingselementen bij verwarmingsprocessen van gereedschappen, leidingsystemen en mondstukken, maar ook voor matrijs- en contactverwarming in machines. Bandelementen van micaniet zijn de meest voorkomende elektrische elementen binnen de kunststof-, gieterij- en rubberindustrie.

Een bandelement van micaniet is opgebouwd van hoogwaardige weerstandsdraad, lagen micanietbladen en hoge temperatuur behandeld roestvrij staal als omhullende schaalbescherming. Het bandelement is bestand tegen tijdelijke piektemperaturen tot 350°C, heeft een gelijkmatige warmteverspreiding en is slagvast.

Het bandelement kan worden voorzien met ingebouwde thermokoppels en/of nippels voor doorvoering van externe temperatuursensoren.

De voedingsbedrading is verbonden aan de concave zijde van het element via voorgemonteerde bedrading, contact of via aansluitdoos.

Als PDF downloaden

Technische specificatie

Specifiek vermogen tot 4W/cm²
Werktemperatuur tot 320°C
Spanning en zone indeling wordt naar wens aangepast 230/400V
Ingebouwde temperatuursensoren zijn verkrijgbaar als optie TC J en TC K. Andere sensortypen kunnen worden ingebouwd, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden
Weerstandsdraad van nikkel/chroom 80/20
Isolatie van pure micaniet
Behuizing van roestvrij staal

Maak deel uit van ons succes

IHP levert verwarmingssystemen, besturingssystemen en industriële diensten aan vele toonaangevende industriële bedrijven in Europa. Als partner en leverancier staan we bekend voor onze flexibiliteit en onze hoge kwaliteit. Samen creëren we succesvolle langdurige relaties.

AkzoNobel Pipelife TetraPak SKF Ericsson Univar SCA ABB KRAFT Vattenfall Scania

Adres

Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Zweden

Openingstijden

Maandag tot vrijdag 08:00-16:30
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

E-post: info@ihpheating.nl
Telefoon: +31 (0)413 28 83 48
Fax: +46 (0)31 795 30 39

x

Bedrijfsnaam (verplicht veld) *

Contactpersoon (verplicht veld) *

E-mail (verplicht veld) *

Bericht (verplicht veld) *