x

EU European Union - English     NL Netherlands (Nederland / België) - Nederlands     SE Sweden (Sverige) - Svenska

x

x

Kanaalverwarming 900°C

Verwarmingsbatterij

Kanaalverwarmer

Kanaalelement

Kanaalverwarming wordt gebruikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld stromende lucht, stikstofgas, zuurstofgas of andere gassen. IHP ontwerpt op maat gemaakte elektrische kanaalverwarming en verwarmingsbatterijen in speciale ontwerpen, voornamelijk voor de procesindustrie, productie industrie en maritieme industrie maar ook voor veeleisende HVAC-systemen.

In een kanaalverwarmer maken we gebruik van verschillende resistieve verwarmingselementen afhankelijk van de temperatuurstijging, stroom en snelheid van het medium. De behuizing bestaat uit een op maat gemaakt frame, trommel of buis van staal of roestvrij staal, waarin buiselementen, ribbenbuiselementen of spiraalvormige open weerstanddraad wordt geïnstalleerd. In de kanaalverwarming vormen de verwarmingselementen een cluster dat de wrijving van tegen het medium verhoogt en de warmte efficiënt overbrengt.

De kanaalverwarming kan worden gestuurd met een ingebouwde temperatuursensor, thermostaat, en flowmeter of door een combinatie van deze voor verhoogde precisie en veiligheid.

IHP bouwt besturingskasten en levert complete verwarmingssystemen, maar past ook kanaalverwarming aan, aan bestaande installaties, waarbij de klant verantwoordelijk is voor de besturing en regulering.

Als PDF downloaden

Technische specificatie

Elementtemperatuur tot 900°C
Spanning en vermogen worden naar proces en wens aangepast
Elementmateriaal normaal van roestvrij staal, zuurvast roestvrij staal, Incoloy® 800, Incoloy® 825 en gewonden spiraalgevormde weerstandsdraad van nikkel/chroom 80/20
Behuizing meestal in staalplaat of roestvrij staal, ontworpen als rond of rechthoekig kanaal of frame
Besturingselektronica zoals resistieve sensoren, thermokoppels, thermostaten of flowsensoren worden naar wens geïntegreerd

Maak deel uit van ons succes

IHP levert verwarmingssystemen, besturingssystemen en industriële diensten aan vele toonaangevende industriële bedrijven in Europa. Als partner en leverancier staan we bekend voor onze flexibiliteit en onze hoge kwaliteit. Samen creëren we succesvolle langdurige relaties.

AkzoNobel Pipelife TetraPak SKF Ericsson Univar SCA ABB KRAFT Vattenfall Scania

Adres

Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Zweden

Openingstijden

Maandag tot vrijdag 08:00-16:30
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

E-post: info@ihpheating.nl
Telefoon: +31 (0)413 28 83 48
Fax: +46 (0)31 795 30 39

x

Bedrijfsnaam (verplicht veld) *

Contactpersoon (verplicht veld) *

E-mail (verplicht veld) *

Bericht (verplicht veld) *