x

EU European Union - English     NL Netherlands (Nederland / België) - Nederlands     SE Sweden (Sverige) - Svenska

x

x

Buiselementen

Gewikkeld buiselement

Buiselementen vloeistof verwarming

Buiselementen

Buiselementen luchtverwarming

Buiselementen vormen de basis van de elektrische verwarming en is de productgroep die model stond voor de innovatieve verwarmingstechnieken waar we vandaag de dag mee werken. IHPs buiselementen zijn te vinden in verschillende verwarmingsproducten en wordt gebruikt voor verwarming van onder andere lucht en andere gassen, vloeistoffen, zouten, mineralen en vaste stoffen door warmtegeleiding en stralingswarmte.

IHPs buiselementen worden gemaakt van metalen buizen waar we in het centrum van de buizen een vermogen-aangepaste spiraalvormige weerstandsdraad plaatsen. Rond de weerstandsdraad wordt magnesiumoxide samengedrukt die een isolator is tussen de spanningsvoerende draad en de buitenmantel. Het buiselement wordt afgesloten, wordt daarna voorzien met aansluitingen en gebogen en gevormd naar wens. Veelgebruikte bevestigingsmaterialen zijn flenzen, nippels of inschroef elementhoofden.

IHP ontwerpt kwalitatieve buiselementen. Wij bieden een grote variatie aan van elementmateriaal zoals bijvoorbeeld koper, roestvrij staal, zuurvast roestvrij staal, 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium en titaan. Bij gebruik in baden met corrosieve vloeistoffen hebben we ook de mogelijkheid om het buiselement te coaten met PTFE (Teflon®) als extra beschermende laag.

Bij installaties zonder aarde kan IHP een dubbelgeïsoleerd buiselement aanbieden voor verhoogde persoonlijke veiligheid. Buiselementen kunnen worden voorzien met geïntegreerde smeltzekering voor extra passieve veiligheid.

IHP biedt voornamelijk op maat gemaakte buiselementen maar heeft ook een assortiment van buiselementen in standaarduitvoeringen voor snellere levering.

Voor temperatuurregeling en besturing helpen we graag en ontwerpen we complete besturingskasten.

Als PDF downloaden

Technische specificatie

Specifiek vermogen tot 15W/cm²
Werktemperatuur tot 900°C
Aansluitspanning en vermogen worden naar wens aangepast
Vermogen tolerantie +5% / -10%
Diëlektrische sterkte 1250V - 1min (enkel geïsoleerd buiselement)
Lekstroom 0,75mA/kW max 5mA (enkel geïsoleerd buiselement)
Aansluitingen M-schroefdraad, kabelwartel, flexibele kabel, platte pin, soldeerpin
Meest voorkomende circulaire elementdiameters ø6,4; ø6,5; ø8; ø8,5; ø9,6; ø10; ø10,92; ø12; ø12,5; ø14; ø16; ø18 en ø21
Meest voorkomende rectangulaire elementdiameters □6,1; □7,6; □9,65
Meest voorkomende elementmaterialen zijn koper, roestvrij staal (AISI304, AISI309S, AISI316, AISI321), zuurvast roestvrij staal (AISI304L, AISI316L), 254 SMO, Incoloy® 800, Incoloy® 825, aluminium en titaan

Maak deel uit van ons succes

IHP levert verwarmingssystemen, besturingssystemen en industriële diensten aan vele toonaangevende industriële bedrijven in Europa. Als partner en leverancier staan we bekend voor onze flexibiliteit en onze hoge kwaliteit. Samen creëren we succesvolle langdurige relaties.

AkzoNobel Pipelife TetraPak SKF Ericsson Univar SCA ABB KRAFT Vattenfall Scania

Adres

Hällebergsvägen 5
SE-443 60 Stenkullen
Zweden

Openingstijden

Maandag tot vrijdag 08:00-16:30
Zaterdag en zondag gesloten

Contact

E-post: info@ihpheating.nl
Telefoon: +31 (0)413 28 83 48
Fax: +46 (0)31 795 30 39

x

Bedrijfsnaam (verplicht veld) *

Contactpersoon (verplicht veld) *

E-mail (verplicht veld) *

Bericht (verplicht veld) *